Iranul a condamnat atacul american cu rachete de croaziera asupra bazei aeriene siriene Shayrat, denuntand o ”actiune unilaterala periculoasa, distructiva si care incalca principiile dreptului international”, relateaza The Associated Press.

Iranul siit este unul dintre cei importanti sustinatori regionali ai presedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit News.ro.

Membri ai Gardienilor Revolutiei, corpul armat de elita al regimului republicii islamice, este adanc implicat in razboiul civil sirian.

Aliatii sunniti ai Statelor Unite de la Golf considera Siria terenul unui razboi indirect intre ei si Republica islamica.

Ghasemi a prezentat Iranul drept ”cea mai mare victima a armamentului chimic din istoria recenta”, referindu-se la faptul ca Irakul a utilizat armament chimic in razboiul cu Iranul din anii '80.

Citeste si:
Bashar al-Assad: Loviturile occidentale reprezinta un act de agresiune
Bashar al-Assad le-a spus...

El a adaugat ca teheranul condamna tirul de rachete ”indiferent de autorii si victimele” presupusului atac cu armament chimic de marti de la Khan Sheikhoun, in nord-vestul Siriei, soldat cu cel putin 86 de morti.

El a avertizat, de asemenea, ca acest atac american va ”consolida teroristii” si va spori ”complexitatea situatiei din Siria si din regiune”.

CITESTE SI: Turcia si Arabia Saudita lauda "decizia curajoasa" a lui Trump de a lansa un atac asupra Siriei

Citeste si:
ONU a respins rezolutia Rusiei care condamna atacul din Siria
ONU a respins rezolutia...

Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Presedintele Germaniei ii invita pe Trump si Putin sa actioneze