Ministerul Locuintei din SUA a anuntat vineri ca a depus plangere impotriva Facebook, acuzand reteaua sociala ca autorizeaza practici discriminatorii pe platforma sa, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Facebook le permite celor care dau anunturi sa aiba controlul asupra anunturilor imobiliare pe care le primesc utilizatorii in functie de rasa, culoarea pielii, religie, sex, statutul matrimonial, tara de origine, eventualitatea unui handicap sau codul postal", a denuntat ministerul intr-un comunicat.

Acesta afirma ca Facebook le propune agentiilor instrumente care le permit sa tinteasca locatarii sau viitorii cumparatori de case sau de apartamente in functie de culoarea pielii si de originea lor sociala.

"Nu exista discriminare la Facebook. Este interzisa de reglementarile noastre interne", a declarat grupul pentru AFP.

"In cursul anului trecut am intarit sistemele pentru a le proteja impotriva oricarei utilizari deturnate", a adaugat reteaua sociala, precizand ca va coopera "direct" cu ministerul pentru a incerca sa raspunda ingrijorarilor.

Unele anunturi imobiliare nu se indreapta uneori decat catre anumiti utilizatori, in timp ce altii, care au un handicap sau practica o anumita religie, nu pot sa le vada, a mai acuzat ministerul.

In plus, de multe ori anunturile nu le parvin unor utilizatori al caror profil de Facebook indica faptul ca sunt "interesati de America latina, Canada, Asia de Sud-Est, China, Honduras sau Somalia", mai precizeaza institutia.

Sursa foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri