22 de membri ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care reprezinta 11 state membre – printre care Germania si Ungaria – au semnat o motiune prin care cer o investigatie asupra modului in care Romania isi protejeaza minoritatie, potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Atacurile lui Liviu Pop nu au trecut neobservate

Cei 22 de semnatari isi motiveaza cererea prin aparitia in Romania a unor ”atacuri sistematice” si ”insulte colective tintite” impotriva minoritatii germane din partea unor ”reprezentanti de rang inalt ai PSD si a mass-media apropiate de guvern”.

Motiunea citeaza in acest sens atacul lui Liviu Pop, presedintele Comisiei pentru Educatie din Parlament, care a calificat Forumul Democrat German drept o ”organizatie nazista”. Tot Pop, intr-o postare pe Facebook, a comparat mai multi aliati ai Romaniei, printre care si Germania, cu gandaci.

Documentul il nominalizeaza si pe Darius Valcov, consilier al premierului Dancila si fost ministru al Finantelor, printre inaltii oficiali romani care au jignit minoritatea germana. Motiunea celor 22 relateaza postarea unui clip video pe contul lui Valcov, clip care il prezenta pe Klaus Iohannis in postura de nazist.

”Intensitatea si frecventa actelor de defaimare colectiva provenite din cercurile guvernamentale, precum si lipsa distantarii liderilor de a se distanta public de aceste acte, reprezinta un motiv de ingrijorare”, se arata in textul motiunii.

Semnatarii motiunii cer Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei sa investigheze implementarea de catre Romania a masurilor pentru protejarea minoritatilor nationale si cer de urgenta Romaniei sa isi indeplineasca datoria de a proteja minoritatea germana.

Motiunea urmeaza sa intre in dezbaterea Adunarii Parlamentare si, daca va fi votata, va fi demarata o investigatie formala impotriva Romaniei,

Sursa foto: By symbiot / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri