Emmanuel Macron, presedintele Frantei, a denuntat o "violenta extrema" care a ajuns sa "atace Republica" in ''actul al VIII-lea'' al ''vestelor gabene'' care a adunat 50.000 de persoane sambata in Franta si care a fost marcat de violente in mai multe orase din tara, relateaza AFP.

''Inca o data, violenta extrema a ajuns sa atace Republica - gardienii, reprezentantii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uita inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi facuta. Toata lumea trebuie sa se reuneasca pentru dezbatere si dialog", a scris presedintele Republicii pe Twitter, potrivit Agerpres.

Mai mult de o mie de "veste galbene" au manifestat sambata in fata sediului agentiei France Presse (AFP) din Paris, scandand sloganuri impotriva mass-media. Venind de pe bulevardul Champs-Elysees, unde manifestanti s-au adunat in cursul diminetii pentru cel de-al optulea week-end de proteste, peste o mie de "veste galbene" s-au oprit sambata dupa-amiaza in fata birourilor agentiei France Presse.

Dupa aproximativ o jumatate de ora de protest, in timpul caruia au luat cuvantul demonstranti in timp ce altii au fluturat pancarte cu sloganuri "anti-Macron", "vestele galbene" s-au indreptat catre primaria Parisului.

Incepute ca un protest impotriva cresterii taxelor la combustibil, manifestatiile s-au transformat intr-o miscare de contestare a presedintelui Emmanuel Macron si au fost marcate de arestari masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism si interventii ale fortelor de ordine cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri