Ministrul britanic al trezoreriei, Lizz Truss afirma ca acordul prezentat de premierul Theresa May cu privire la Brexit este cea mai buna optiune pentru iesirea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana, in pofida faptului ca acesta a fost respins de trei ori in parlament.
Cea mai recenta infrangere pentru acordul prezentat de Theresa May in parlament a fost ''mai usoara decat precedenta si vedem oameni care se alatura taberei sustinatorilor'' acordului, a declarat Truss pentru BBC.

''Cred ca trebuie sa vedem cum putem obtine in continuare sprijin pentru acord'', a spus Liz Truss, conform Agerpres.

Ea a adaugat ca nu este clar care dintre alternativele ce vor fi supuse la vot luni, printre care ramanerea Regatului Unit in uniunea vamala a UE, va obtine o majoritate in parlament.

Parlamentarii britanici urmeaza sa se pronunte luni asupra celui de-al doilea set de voturi indicative asupra alternativelor la acordul prezentat de premierul Theresa May privind Brexitul.

Ministrul britanic al muncii:...
Citeste si: Ministrul britanic al muncii, despre acordul lui May privind Brexit-ul

Regatul Unit urmeaza sa paraseasca Uniunea Europeana pe 12 aprilie, dar parlamentarii au respins covarsitor, de trei ori, acordul convenit de Theresa May cu Bruxellesul. De asemenea, parlamentarii nu au reusit sa sustina niciuna dintre optiunile alternative prezentate saptamana trecuta.

Ministrii britanici au respins vineri, pentru a treia oara, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeana. Documentul a fost respins cu 286 de voturi pentru si 344 de voturi impotriva.

Dupa anuntarea rezultatului votului, premierul britanic Theresa May si-a exprimat profundul regret ca acordul convenit cu Bruxelles-ul a esuat, avertizand ca implicatiile vor fi ''grave''. Sefa executivului de la Londra a spus ca singura optiune juridica existenta in prezent este iesirea din Uniunea Europeana in data de 12 aprilie si a mentionat ca nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un alt acord.

Zi decisiva pentru Brexit:...
Citeste si: 11 decembrie, zi decisiva pentru Brexit. Parlamentul voteaza acordul

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce spune Theresa May despre aplicarea Brexit-ului la data prevazuta