Economia americana a accelerat in primul trimestru din 2019, peste estimarile analistilor, depasind efectele incetinirii pe plan global si a sporirii tensiunilor comerciale, arata estimarea preliminara publicata vineri de Departamentul american al Comertului, transmit AP, preluat de Agerpres.

Potrivit datelor ajustate in functie de variatiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut in ritm anual cu 3,2%, in primele trei luni din acest an, fata de un avans de 2,2% in trimestrul patru din 2018 si o expansiune de de 2% previzionata de analisti pentru perioada ianuarie-martie 2019.

Cheltuielile administratiei federale si ale autoritatilor locale au crescut cu 3,9% in primele trei luni din acest an, fata de un declin de 1,3% in trimestrul patru din 2018. Este cel mai rapid ritm de crestere din ultimii trei ani.

Valoarea stocurilor, care influenteaza evolutia PIB-ului, a crescut la 128,4 miliarde de dolari in primul trimestru din 2019, de la 96,8 miliarde de dolari in ultimele trei luni din 2018. Este cel mai semnificativ avans al stocurilor din 2015 si a fost cauzat de cererea mai slaba, in special in sectorul auto.

Exporturile au urcat cu 3,7%, in timp ce importurile au scazut tot cu 3,7%, ducand la un deficit comercial mai redus. In schimb, cheltuielile de consum, care sunt responsabile pentru doua treimi din activitatea economica a SUA, au inregistrat un avans de doar 1,2% in primele trei luni din acest an, cel mai lent ritm de crestere din ultimele 12 luni.

Investitiile rezidentiale au scazut cu 2,8%, al cincilea trimestru de declin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri