De la 1 august, cersetorii din orasul Eskilstuna, nu departe de Stockholm, trebuie sa cumpere un permis pentru a fi autorizati sa cerseasca, noteaza publicatia Le Figaro, preluata de Rador.

Este o masura despre care se vorbeste in Suedia ca si in strainatate. La Eskilstuna, un oras de 100.000 de locuitori, se experimenteaza de la 1 august 2019 un permis absolut nou, permisul de cersit. Costa 250 de coroane, adica circa 23 de euro, si este valabil trei luni; este de acum necesar pentru a avea dreptul sa cersesti pe strazile orasului, scrie g4media.

Pentru a-l obtine, persoanele in dificultate trebuie sa mearga la comisariat sau sa faca cerere online, prezentand un act de identitate valabil. In lipsa acestui permis, cersetoria devine deci ilegala si atrage o amenda care poate merge pana la 4.000 de coroane (circa 372 de euro). De la inceputul aplicarii acestei masuri, trei cetateni europeni au fost prinsi de politia locala si evacuati din locul unde cerseau. In acelasi timp, ar fi fost deja acordate opt permise.

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Primul val de concedieri in bankingul romanesc din ultimii 4 ani