Presedintele american Donald Trump a declarat vineri presei ca si-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei in Programul Visa Waiver al SUA, relateaza Reuters si dpa.

Luna trecuta, Trump a anuntat ca va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetatenilor din tarile participante sa calatoreasca in SUA in scopuri turistice sau de afaceri pana la 90 de zile fara viza, conform Agerpres.ro.

"Sunt foarte incantata ca, in curand, cetatenii polonezi vor putea sa calatoreasca in SUA pentru turism si afaceri fara vize", a postat pe Twitter ambasadoarea SUA in Polonia, Georgette Mosbacher, la scurt timp dupa ce decizia a fost anuntata.

"Este un pas important in continuarea dezvoltarii legaturilor economice, de securitate, culturale si de la om la om intre natiunile noastre", scrie Casa Alba intr-un comunicat.

Decizia trebuie insa sa fie aprobata de Departamentul Securitatii Interne, potrivit Casei Albe.

Polonia incearca de mult timp sa intre in Programul Visa Waiver.

Trump a promis de asemenea ca va transfera 1.000 de militari americani in Polonia, iar guvernul polonez ar urma sa asigure finantarea pentru construirea facilitatilor pentru ei.

Circa 10 milioane de polonezi traiesc in SUA, reprezentand una dintre cele mai importante minoritati etnice din aceasta tara, noteaza Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri