Presedintele american Donald Trump a declarat vineri presei ca si-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei in Programul Visa Waiver al SUA, relateaza Reuters si dpa.

Luna trecuta, Trump a anuntat ca va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetatenilor din tarile participante sa calatoreasca in SUA in scopuri turistice sau de afaceri pana la 90 de zile fara viza, conform Agerpres.ro.

"Sunt foarte incantata ca, in curand, cetatenii polonezi vor putea sa calatoreasca in SUA pentru turism si afaceri fara vize", a postat pe Twitter ambasadoarea SUA in Polonia, Georgette Mosbacher, la scurt timp dupa ce decizia a fost anuntata.

"Este un pas important in continuarea dezvoltarii legaturilor economice, de securitate, culturale si de la om la om intre natiunile noastre", scrie Casa Alba intr-un comunicat.

Decizia trebuie insa sa fie aprobata de Departamentul Securitatii Interne, potrivit Casei Albe.

Citeste si:
Presedintele german le cere iertare polonezilor la 80 de ani de la WW2
80 de ani de la debutul celui...

Polonia incearca de mult timp sa intre in Programul Visa Waiver.

Trump a promis de asemenea ca va transfera 1.000 de militari americani in Polonia, iar guvernul polonez ar urma sa asigure finantarea pentru construirea facilitatilor pentru ei.

Circa 10 milioane de polonezi traiesc in SUA, reprezentand una dintre cele mai importante minoritati etnice din aceasta tara, noteaza Reuters.

Citeste si:
Primul val de concedieri in bankingul romanesc din ultimii 4 ani
Primul val important de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Scor final in meciul verii dintre bursa si banci: 8-2