Coreea de Nord l-a avertizat duminica pe presedintele american Donald Trump sa se abtina de la "remarci iresponsabile" in cursul turneului pe care tocmai l-a inceput in Asia, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump este "instabil spiritual", se afirma un articol publicat duminica de cotidianul oficial Rodong Sinmun, care mai consemneaza ca sunt americani care militeaza pentru destituirea sa deoarece declaratiile sale virulente ar putea provoca "un dezastru nuclear pe continentul american".

Ziarul noteaza ca senatorul republican Bob Corker, liderul comisiei pentru relatii externe, precum si alte personalitati americane il acuza pe presedinte ca agraveaza fara motiv tensiunile cu Phenianul. Insa Trump nu si-a venit in fire si provoaca "grav Coreea de Nord cu remarcile sale stupide", se mai arata in articolul citat de agentia oficiala KCNA.

"Daca SUA fac o greseala de interpretare in ce priveste vointa de fier a Coreei de Nord, aceasta din urma se va vedea nevoita sa lanseze asupra primelor o pedeapsa ferma si nemiloasa, mobilizandu-si toate fortele", se avertizeaza in articol.

Duminica, la sosirea sa in Japonia, presedintele american a avertizat ca "niciun dictator" nu trebuie sa subestimeze Statele Unite, intr-o aluzie abia voalata la Coreea de Nord, care urmeaza sa domine turneul sau in Asia, turneu care are loc pe fondul unei virulente dispute verbale intre Washington si Phenian.

Sursa foto: aisvector/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri