Coreea de Nord a tras sâmbătă peste 60 de obuze de artilerie în apropiere de insula sud-coreeană Yeonpyeong, a anunţat armata sud-coreeană, la o zi după ce Phenianul a lansat tiruri de artilerie care au declanşat un răspuns al Seulului cu exerciţii cu muniţie reală în regiune, relatează AFP.

"Forţele nord-coreene au tras peste 60 de obuze" în apropierea insulei Yeonpyeong, "între orele 16:00 şi 17:00" (07:00 şi 08:00 GMT), a anunţat Statul major al armatei sud-coreene, care a avertizat Phenianul împotriva continuării acestor tiruri, conform Agerpres.ro.

Vineri, Coreea de Nord a tras peste 200 de obuze în Marea Galbenă, lângă insulele sud-coreene Yeonpyeong şi Baengnyeong.

Coreea de Nord a afirmat că tirurile de artilerie în apropierea celor două insule au constituit "un răspuns natural şi o contra-măsură" la exerciţiile militare desfăşurate de Seul, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Insula Yeonpyeong, cu aproximativ 2.000 de locuitori, este situată la 115 km vest de Seul şi la circa zece kilometri sud de coasta nord-coreeană.

Situată tot în apropierea Coreei de Nord, Baengnyeong, cu 4.900 de locuitori, se află la 210 km de capitala sud-coreeană.

Locuitorilor acestor două insule frontaliere sud-coreene, situate în Marea Galbenă, li s-a cerut vineri să evacueze, potrivit unor responsabili locali. Autorităţile insulei Yeonpyeong au declarat că ordinul de evacuare a fost emis cu titlul de "măsură preventivă".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri