Coreea de Nord este recunoscută pentru interdicțiile sale, dar interzicerea pantalonilor scurți ar putea fi cea mai ciudată de până acum, mai ales că vine mijlocul unei veri extrem de călduroase, relatează Euronews.com

Mai mult, noua interdicție este valabilă doar pentru femei, care vor fi nevoite să îndure temperaturile de peste 30 de grade Celsius doar în pantaloni sau rochii lungi.

„Liderul suprem” al țării, Kim Jong-Un, a decretat că purtarea pantalonilor scurți de către femei echivalează cu „modă capitalistă”.

Radio Free Asia, un serviciu de difuzare care își propune să demaște propaganda lansată de țările totalitare asiatice, a intervievat un locuitor nord-coreean sunt protecția anonimatului.

Deși regimul din Coreea de Nord cere loialitate totală față de Jong-Un, un „supus” al regimului de la Phenian a declarat postului de radio că 10 femei au fost arestate în țară, pur și simplu pentru că purtau pantaloni peste genunchi.

„Au trebuit să scrie o declarație de autocritică și să semneze un document prin care se spune că s-ar confrunta cu consecințe legale dacă ar fi prinse din nou purtând pantaloni scurți”, a explicat sursa anonimă, adăugând că: „Multe femei se plâng, întrebând de ce bărbații pot purta pantaloni scurți și femeile nu. Acestea spun că autoritățile le discriminează”.

Interdicția pantalonilor scurți este o nouă componentă a unui pachet legislativ mai mare, introdus în 2020, care are ca scop prevenirea unui „comportament antisocialist”.

Kim Jong-Un a impus mai multe reguli care le afectează doar pe femei

Nu este prima regulă controversată din Coreea de Nord, mai ales în ceea ce privește dezechilibrul sexist. La începutul lunii august, Radio Free Asia a raportat că femeilor li s-a interzis și să fumeze în spațiile publice. Kim Jong-Un însuși este un fumător înrăit, dar acest fapt nu l-a împiedicat să impună amenzi locuitorilor de sex feminin.

La acea vreme, un locuitor din nordul Phenianului a dezvăluit că două femei au fost amendate pentru că au fumat afară în timp ce mâncau și au fost avertizate că, dacă vor fi prinse din nou, ar putea fi închise la un centru de muncă disciplinar timp de o lună.

Anul trecut, alte legi care afectează femeile au fost adoptate de regimul lui Kim Jong-Un. Mai multe femei au fost condamnate pentru că adoptau un stil „modă capitalist” – și anume, purtau pantaloni strâmți și părul vopsit

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri