Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a declarat că ar fi "o greşeală uriaşă" pentru Coreea de Nord să ajute Rusia cu arme care să fie folosite în războiul acesteia împotriva Ucrainei, informează Reuters, scrie Agerpres.

Kamala Harris, care se află în prezent la Jakarta, în Indonezia, pentru un summit al Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), a afirmat joi într-un interviu pentru CBS News că ar fi un semn de disperare din partea Rusiei să caute sprijin de la Nord Coreea, ţară izolată pe plan internaţional, şi că în viitor aceasta ar izola ambele ţări.

"Cred că aceasta ar fi o greşeală uriaşă.(...) De asemenea, eu cred foarte tare că, şi în cazul Rusiei, şi în cazul Coreei de Nord, aceasta ar duce la o şi mai mare izolare a lor", a adăugat Harris.

Oficiali americani au atenţionat în ultimele zile că negocierile militare între Rusia şi Coreea de Nord avansează, în timp ce există informaţii că liderul nord-coreean Kin Jong Un ar plănui să se deplaseze în Rusia luna aceasta, pentru a se întâlni cu Vladimir Putin şi a discuta despre aprovizionarea Moscovei cu arme pentru războiul său în Ucraina.

"Este foarte clar ce-i cu Rusia - în mod clar, ei sunt foarte disperaţi. Ei au suferit deja un eşec strategic. Gândiţi-vă numai că la începutul începutului, în urmă cu un an şi jumătate, analiştii susţineau că va fi o chestiune de (doar) câteva zile. Ei bine, ucrainenii luptă şi acum", a declarat Harris la CBS.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, l-a avertizat marţi pe Kim Jong Un că ţara sa va plăti dacă va furniza Rusiei arme care să fie folosite în Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri