Facebook Inc a cazut de pe locul sapte pe locul 23 in topul "celor mai bune locuri unde sa lucrezi" in 2020, un clasament realizat de Glassdoor, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare din lume, transmite Reuters.

Compania americana a primit un rating general de 4,4 din 5, fata de 4,5 anul trecut, deoarece angajatii au atribuit un calificativ usor mai redus pentru conducerea Facebook si pentru echilibrul intre munca si viata.

"Proiectele importante pot fi extrem de politizate si pot fi afectate daca sunt prea multi sefi. Dupa scandalul Cambridge Analytica, a existat o incetinire semnificativa in ceea ce priveste lansarea de noi produse", a apreciat unul dintre angajatii care a facut analiza pentru Glassdoor, scrie Agerpres.

Autoritatile americane au confirmat saptamana trecuta ca firma britanica Cambridge Analytica, cunoscuta pentru scandalul deturnarii masive de date ale utilizatorilor de Facebook, i-a inselat pe utilizatorii retelei sociale asupra modului sau de colectare si tratare a informatiilor lor personale. Agentia Federala de Reglementare a Comertului (FTC) si-a incheiat ancheta inceputa in martie 2018, stabilind ca fostul cabinet de consultanta politica "recoltase informatiile personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook pentru a realiza profiluri ale alegatorilor cu scopul de a-i transforma in tinte".

Cu toate acestea, increderea angajatilor fata de Facebook ramane in mare parte pozitiva, tinand cont de oportunitatile profesionale mai bune si salariile ridicate, se arata in raportul Glassdoor.

Citeste si:
Capitala se aglomereaza in 2020: birouri pentru inca 26.000 angajati
2020 gaseste piata de spatii...

Alte firme din sectorul tehnologic, Alphabet si Apple, sunt pe locul 11 si, respectiv, 84.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si