Anul 2019 a fost un an pozitiv pentru detinatorii de criptomonede, insa economistii tot nu sunt convinsi in ceea ce priveste utilitatea criptomonedelor si sfatuiesc impotriva investitiilor in astfel de active. In privinta Bitcoin, aceasta trebuie vazuta drept „o schema piramidala”.

„Este o schema piramidala. Poti face mai multi bani doar bazandu-te pe cei care investesc dupa tine”, spune Tendayi Kapfidze, economistul sef al intermediarului de credite american Lending Tree, informeaza Mediafax.

Pretul criptomonedei Bitcoin, cea mai populara criptovaluta, a crescut cu peste 85% in 2019, reprezentand unul dintre cele mai bune randamente oferite de active financiare, insa chiar volatilitatea pretului Bitcoin reprezinta motivul pentru care investitia in acest activ este considerata periculoasa.

„Nu are o utilitate reala in lume. Se incearca crearea unei utilizari pentru Bitcoin de zece ani. Este o solutie in cautarea unei probleme si inca nu a gasit o astfel de problema pe care sa o rezolve”, mai arata economistul de la Lending Tree.

Expertii sunt in general de parere ca investitiile in active din clasa cripto sunt pur speculative.

Citeste si:
Previziuni sumbre: ce se va intampla cu moneda nationala in acest an
Analistii CFA estimeaza...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
I-a speriat ANAF pe cei care plateau in bitcoin la magazinele din Romania?
Setari Cookie-uri