Anul 2019 a fost un an pozitiv pentru detinatorii de criptomonede, insa economistii tot nu sunt convinsi in ceea ce priveste utilitatea criptomonedelor si sfatuiesc impotriva investitiilor in astfel de active. In privinta Bitcoin, aceasta trebuie vazuta drept „o schema piramidala”.

„Este o schema piramidala. Poti face mai multi bani doar bazandu-te pe cei care investesc dupa tine”, spune Tendayi Kapfidze, economistul sef al intermediarului de credite american Lending Tree, informeaza Mediafax.

Pretul criptomonedei Bitcoin, cea mai populara criptovaluta, a crescut cu peste 85% in 2019, reprezentand unul dintre cele mai bune randamente oferite de active financiare, insa chiar volatilitatea pretului Bitcoin reprezinta motivul pentru care investitia in acest activ este considerata periculoasa.

„Nu are o utilitate reala in lume. Se incearca crearea unei utilizari pentru Bitcoin de zece ani. Este o solutie in cautarea unei probleme si inca nu a gasit o astfel de problema pe care sa o rezolve”, mai arata economistul de la Lending Tree.

Expertii sunt in general de parere ca investitiile in active din clasa cripto sunt pur speculative.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri