Donald Trump, primul presedinte din istoria SUA care participa la un mars anti-avort, se declara avocatul ferm al miscarii

Liderul american Donald Trump a devenit primul presedinte in exercitiu care a participat la marsul anual anti-avort de la Washington, declarandu-se avocatul ferm al miscarii, intr-un discurs presarat cu referinte religioase, informeaza dpa, potrivit Agerpres.

"Copiii nenascuti nu au avut nicicand un sustinator mai puternic la Casa Alba", a declarat Donald Trump in fata miilor de oameni adunati in parcul National Mall. "Fiecare copil este un dar pretios si sacru de la Dumnezeu", a afirmat el.

Marsul pentru Viata se organizeaza constant din anii 1970, insa pana acum niciun presedinte nu a participat vreodata la eveniment, care este centrat asupra uneia dintre problemele ce dezbina cel mai mult viata politica din SUA.

Aceasta manifestatie este in general organizata in jurul datei ce marcheaza o decizie emblematica a Curtii Supreme "Roe v. Wade", care a legalizat intreruperea voluntara a sarcinii in SUA, la 22 ianuarie 1973.

Participarea lui Trump la acest mars survine in conditiile in care el se pregateste pentru campania electorala si cauta sprijinul crestin-conservatorilor.

Citeste si:
Joe Biden către aliații din Europa: America s-a întors!
Joe Biden către aliații din...

Trump a venit la mars, care s-a desfasurat nu departe de Casa Alba si Capitoliu, in timp ce Senatul a inceput dezbaterile de fond in procesul pentru destituirea sa.

"Ei vor sa ma inlature pentru ca eu lupt pentru voi, iar noi luptam pentru cei care nu au voce si noi vom castiga, pentru ca noi stim cum sa castigam", a declarat Trump in fata multimii adunate.

Dupa alegerea lui Donald Trump la presedintie, militanti anti-avort au primit o importanta sustinere prin remanierea Curtii Supreme angajata de locatarul Casei Albe, candidat din nou in alegerile din noiembrie, care a numit doi judecatori ce se opun avortului.

Mai multe state americane conservatoare au adoptat legi foarte restrictive cu privire la intreruperea voluntara a sarcinii si spera ca batalia judiciara angajata le va duce pana la cea mai inalta instanta juridica a tarii, oferindu-i astfel posibilitatea de a reveni asupra acestei decizii istorice. Primul test decisiv va avea loc in martie, cand Curtea Suprema va examina o lege restrictiva a statului Louisiana.

Citeste si:
Proteste de stradă în Polonia, după anunțul privind interzicerea...
Proteste de stradă în...

Sursa foto: Gerd Altmann | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri