Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, a facut primele declaratii dupa victoria din alegeri, discursul acestuia fiind mult mai moderat in comparatie cu afirmatiile taioase pe care candidatul republican obsinuia sa le faca in timpul campaniei electorale.

“Vreau sa transmit comunitatii globale ca desi vom pune mereu interesele SUA pe primul loc, vom avea o relatie corecta cu toata lumea, cu toata lumea! Cu toti oamenii si cu toate natiunile. Vom incerca sa ajungem la puncte de vedere comune, nu la ostilitate; parteneriate, nu conflicte”, a declarat Donald Trump in discursul sau de acceptare a victoriei.

Noul presedinte american a afirmat ca contracandidata democarata Hilary Clinton l-a sunat pentru a-si recunoaste infrangerea din alegeri.

Vom avea o relatie corecta cu toata lumea, cu toata lumea! Cu toti oamenii si cu toate natiunile. Vom incerca sa ajungem la puncte de vedere comune, nu la ostilitate; parteneriate, nu conflicte - Donald Trump

“Tocmai am primit un apel de la secretarul Clinton. Ea ne-a felicitat pentru aceasta victorie, iar eu am felicitat-o pe ea si pe familia acesteia pentru ca a luptat extrem de bine in aceasta campanie. A luptat bine. Hillary a muncit extrem de mult pentru o perioada lunga de timp, iar noi ii datoram recunostinta pentru ca a servit aceasta natiune”, a mentionat Trump.

Citeste si:
Ce spune Hillary Clinton dupa infrangerea in alegerile prezidentiale
Hillary Clinton: Presedintele...

Discursul moderat al lui Trump a generat o revenire in piete, reactii fiind vizibile si la Bucuresti.

Miliardarul american le-a multumit si alegatorilor care nu l-au sustinut in aceasta campanie, afirmand ca “este timpul sa ne unim ca oameni”.

"Este timpul. Ma angajez in fata tuturor cetatenilor din tara noastra ca voi fi presedinte pentru toti americanii si acest lucru este foarte important pentru mine. Pentru cei care au ales sa nu ma sustina in trecut, apelez la voi pentru indrumarea si ajutorul vostru, astfel incat sa putem lucra impreuna si sa unim tara noastra”, a declarat noul presedinte al SUA.

Donald Trump va fi cel de-al 45-lea presedinte american, acesta urmand sa il inlocuiasca la Casa Alba pe actualul presedinte, Barack Obama, cel care a ocupat aceasta functie in ultimii opt ani.

Citeste si:
De ce atat de multi americani au votat pentru Donald Trump
Alegeri SUA: De ce atat de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CIA acuza Rusia ca l-a ajutat pe Donald Trump in alegeri
Setari Cookie-uri