Preşedintele chinez Xi Jinping a redactat o scrisoare în care îşi exprimă gratitudinea faţă de Fundaţia Bill&Melinda Gates pentru angajamentul său financiar "generos" în lupta împotriva noului coronavirus.

Fundaţia creată de miliardarul american şi soţia sa se angajase la începutul lunii februarie să investească 100 de milioane de dolari pentru a ajuta organizaţii sanitare, guvernamentale şi sectorul privat în eforturile lor pentru a limita epidemia de pneumonie virală, scrie Agerpres.

"Apreciez mult demonstraţia de generozitate a Fundaţiei Bill&Melinda Gates şi mărturia dumneavoastră de solidaritate pentru poporul chinez, este un moment important", a indicat preşedintele Xi în scrisoarea sa, conform agenţiei oficiale China nouă.

Şi aceasta în timp ce China este "într-un moment critic" în lupta sa împotriva epidemiei de coronavirus, care a făcut peste 2.300 de morţi şi a infectat peste 76.000 de persoane în ţară, a insistat şeful statului.

Măsuri drastice de izolare au fost impuse pentru zeci de milioane de chinezi, paralel cu restricţionarea strictă a circulaţiei pe teritoriul Chinei. "Aceste măsuri excepţionale au dus la rezultate substanţiale", şi-a exprimat Xi satisfacţia.

Cifra cotidiană a noilor cazuri de contaminare cu coronavirus în China era în scădere sâmbătă, cu doar aproape 400 de cazuri suplimentare confirmate în 24 de ore, faţă de aproape 900 vineri.

Din cele 100 de milioane de dolari promise de Fundaţia Gates, 20 de milioane vor fi dirijate spre instituţii ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Centrele americane şi chineze de control şi de prevenţie a maladiilor, precum şi Comisia naţională a sănătăţii din China.

Alte 20 de milioane vor fi alocate autorităţilor sănătăţii publice din ţări din Africa subsahariană şi Asia de Sud-Est, regiuni slab pregătite pentru a face faţă epidemiei. Până la 60 de milioane de dolari vor fi consacraţi identificării de vaccinuri, tratamentelor şi instrumentelor de diagnosticare.

Sursa foto: Gil Corzo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri