Facebook a anunţat că îşi anulează conferinţa anuală pentru dezvoltatori (F8), programată la începutul lunii mai, din cauza creşterii îngrijorărilor cu privire la răspândirea epidemiei cu noul coronavirus.

"Este o decizie foarte dificilă întrucât (conferinţa) F8 este un eveniment incredibil de important pentru Facebook, dar prioritatea este sănătatea partenerilor şi angajaţilor noştri", au declarat reprezentanții rețelei sociale.

Cele două zile ale conferinţei vor fi înlocuite cu sesiuni locale şi "conţinut video live", potrivit Agerpres.

Conferinţa, care a atras anul trecut 5.000 de persoane din toată lumea, ar fi urmat să aibă loc pe 5-6 mai la San Jose, în California.

În plus, Microsoft a urmat exemplul Facebook şi s-a retras de la o conferinţă de gaming programată pentru luna viitoare. De asemenea, Google a anunţat că intenţionează să organizeze conferinţa sa pentru dezvoltatori potrivit planificării, pe 12-14 mai, dar că monitorizează evoluţia crizei coronavirusului.

La începutul acestei luni a fost anulat Congresul Mondial GSM 2020 (The Mobile World Congress - MWC), după retragerea în masă a expozanţilor din cauza temerilor provocate de epidemie.

Citește și: De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească telefoanele brokerilor.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Noi cursuri online de formare profesională apar pe piață
Setari Cookie-uri