O insulă din Japonia a ridicat prea repede restricțiile, a fost lovită de un val de infecții și este din nou în carantină

Insula japoneză Hokkaido a ridicat prea repede restricțiile și a intrat într-o nouă perioadă de restricții, la mai puțin de o lună, după apariția unui nou val de infecții, scrie Libertatea.

Hokkaido a acționat rapid în luna februarie pentru a stopa epidemia de Coronavirus izbucnită. Autoritățile au declarat stare de urgență și au instituit o carantină care a ținut trei săptămâni.

La aproximativ 26 de zile mai târziu, pentru a controla noul val de infecții, oficialii au fost nevoiți să impună din nou carantina.

Doctorul Kiyoshi Nagase, președintele Asociației Medicale din Hokkaido, care a ajutat la coordonarea răspunsului în fața epidemiei, admite acum greșeala: „Acum regret. Nu ar fi trebuit să ridicăm prima stare de urgență”.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a anunțat că primul val al epidemiei de coronavirus "și-a atins apogeul" în 20 de țări din UE și Spațiul Economic European (EEA), însă a recomandat statelor să acționeze cu precauție când vine vorba de ridicarea restricțiilor.

Citeste si:
Măștile fac diferența. Cum a reușit Japonia să țină numărul...
Coronavirus | Măștile fac...

„Ridicarea prea rapidă a restricțiilor, fără o monitorizare corespunzătoare a situației și a unui sistem sanitar bine pregătit, ar putea provoca o reapariție bruscă a transmisiei virusului în comunitate", a avertizat Andrea Ammon, directorului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), când a prezentat noua evaluare a instituției. Ammon a recomandat urmărirea indicațiilor Comisie Europene pentru înlăturarea restricțiilor.

Sursa foto: Jezael Melgoza | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri