După anunțul privind Uber Eats, compania mai face o mutare: concediază 31% din angajații subsidiarei din Orientul Mijlociu

Careem, subsidiara din Orientul Mijlociu a grupului american Uber Technologies Inc, a anunţat că va renunţa săptămâna aceasta la 536 de angajaţi, reprezentând 31% din forţa sa de muncă, transmite Reuters.

Anunţul vine la câteva ore după ce Uber a informat că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie. În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie, conform Agerpres.ro.

De asemenea, Uber a precizat că va transfera operaţiunile Uber Eats din Emiratele Arabe Unite către Careem.

Careem a dat asigurări că va prioritiza securitatea companiei, iar firma mamă Uber continuă să creadă în modelul său de afaceri.

"Conform discuţiilor din ultimele săptămâni, criza generată de pandemia de coronavirus (COVID-19) ameninţă planurile noastre de viitor", a afirmat Mudassir Sheikha, directorul general al Careem, care a înfiinţat compania în 2012.

Afacerea a scăzut cu 80% şi nu se ştie când se va redresa, a avertizat Sheikha.

În 2019, Uber a plătit 3,1 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Careem, cu sediul în Dubai.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri