RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste de coronavirus în 9 zile

Autoritățile din orașul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, ar fi efectuat 6,5 milioane de teste COVID-19 în doar 9 zile, potrivit presei de stat. Această testare masivă în timp record ar fi avut loc în încercarea de a preveni un al doilea val de infecții, informează CNN.

Programul de testare ar fi fost pornit după ce șase noi cazuri ar fi apărut într-o comunitate rezidențială la începutul lunii mai - acestea fiind primele infecții raportate la nivel local după ieșirea din starea de carantină în luna aprilie.

În perioada 15-23 mai, au fost preluate mostre pentru teste de COVID-19 de la 9 milioane de locuitori, a anunțat televiziunea de stat chineză, acest număr reprezentând 80% din populația orașului Wuhan de 11 milioane de locuitori.

În cadrul procesului au fost identificate 198 de cazuri asimptomatice - persoane care poartă virusul, însă nu prezintă simptome, scrie publicația de stat Healt Times.

Viteza și dimensiunea programului de testare din Wuhan, denumit "Bătălia de 10 zile" de către autoritățile locale, a echivalat sau depășit capacitatea de testare a multor țări, inclusiv SUA.

Citeste si:
Măsurile de protecție impuse pe SINGURUL continent fără COVID
Măsurile de protecție impuse...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Potrivit presei de stat, doar vineri au fost efectuate aproape 1,5 milioane de teste în Wuhan.

În SUA, cel mai mare număr de teste zilnice efectuate la nivel național este de 416.183, potrivit Universității Johns Hopkins. Până acum, SUA au efecutat peste 14,1 milioane de teste de coronavirus. Acest numărul include și testele de anticorpi efectuate în anumite state. Acestea nu depistează infecția, dar arată dacă o persoană a fost expusă în trecut.

În Wuhan au fost montate cabine de testate în cartiere, iar locuitorii s-au încolonat pentru a fi testați. Angajații din sistemul sanitar au făcut vizite la domiciliu bătrânilor și persoanelor cu handicap pentru a efectua testele.

Potrivit agenției de presă Caixin, pentru a testa rapid și la scară largă, autoritățile din Wuhan au amestecat probleme preluat de la mai mulți indivizi și le-au testat într-un singur tub - e metodă denumită "testarea în grup". Dacă un tub cu mai multe mostre era pozitiv, erau testate în parte toate mostrele amestecate. Nu s-a specificat ce procent din mostrele colectate în Wuhan au fost amestecate pentru testare.

Citeste si:
Vocea și tusea, baza unei noi platforme pentru detectarea...
Un grup de cercetători...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri