Răspândirea COVID-19 duce la interzicerea coridelor: ce alte măsuri au fost luate în Spania

Comunitatea Madrid a interzis coridele, printre alte măsuri menite să combată răspândirea noului coronavirus, precum limitarea adunărilor publice şi private la maximum zece persoane, relatează EFE.

Coridele de tauri erau până acum vizate de o interdicţie de 75 la sută, iar în primul moment guvernul comunităţii preconiza posibilitatea organizării lor fără public, conform Agerpres.ro.

Restricţia vizează regiunea unde se află una dintre cele mai emblematice arene din lume, La Ventas.

Noile măsuri includ şi limitarea adunărilor, atât în spaţiile publice cât şi în cele private, la zece persoane, deşi sunt excluse unele activităţi specifice precum ceremoniile de nuntă, sau activităţile de serviciu sau instituţionale.

Localurile hoteliere vor trebui să limiteze capacitatea lor interioară cu 50%, cu respectarea a 1,5 metri distanţă între scaunele de la mese, în timp ce numărul participanţilor la festivităţi şi banchetele, precum şi în locaşurile de cult sau cimitire va fi redus de 75 la 60 % la sută.

Citeste si:
Victima pandemiei: HoReCa e forțată să își închidă din nou porțile
Victima pandemiei: HoReCa e...

Pe lângă coride, vor fi interzise spectacolele cu public sau recreative din spaţiile interioare, în timp ce la nunţi sau logodne sunt interzise dansurile, iar invitaţii vor sta la mese atunci când consumă băuturi sau mâncare.

Noile măsuri de securitate sanitară vor fi revizuite la fiecare 15 zile pentru a fi adaptate la evoluţia pandemiei în această regiune unde contagierile cu noul coronavirus sunt în creştere de la sfârşitul lunii iulie, Comunitatea Madrid fiind ce mai afectată din Spania.

Potrivit ultimelor date oficiale, Comunitatea Madrid a înregistrat vineri 3.245 de noi cazuri - 30% din întreaga ţară - cu 1.462 de contagieri confirmate în 24 de ore. Această regiune raportează şi cel mai mare număr de decese, 94 fiind înregistrate în ultimele şapte zile.

Citeste si:
Veste buna pentru fermieri: pot primi bani sa cumpere tauri si vitele
Firmele din domeniul...
Sursa foto: Axel Alvarez / shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri