Noile estimări ale oficialilor Rezervei Federale a SUA (Fed) indică un declin de 3,7% al economiei americane în acest an, mult mai redus decât scăderea de 6,5% previzionată în iunie, în timp ce rata şomajului, care se situa la 8,4% în august, ar urma să scadă la 7,6% până la finalul anului, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

La ultima reuniune de politică monetară înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, majoritatea reprezentanţilor Fed au apreciat că rata dobânzii va rămâne aproape de zero pentru o perioadă îndelungată, cel puţin până în 2023.

"Concret, ceea ce transmitem este că politica monetară va rămâne relaxată până când economia se va redresa semnificativ. Noua promisiune de a menţine dobânda până când rata inflaţiei este în grafic pentru a depăşi moderat ţinta Fed de 2% ar trebui să reprezinte un instrument puternic în sprijinirea activităţii economice", a declarat Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA.

Acesta a adăugat că redresarea ar urma să încetinească şi vor fi necesare noi măsuri de sprijin din partea autorităţilor. Deşi economia se redresează mai rapid decât se estima, piaţa forţei de muncă încă este sever afectată şi perspectivele sunt nesigure, a avertizat Jerome Powell.

Oficialii Fed s-au pronunţat în favoarea menţinerii dobânzii de politică monetară la un interval cuprins între 0% şi 0,25%, unde este din 15 martie, când pandemia a început să afecteze economia SUA.

De asemenea, Rezerva Federală va continua să achiziţioneze în fiecare lună titluri de trezorerie şi obligaţiuni ipotecare (mortgage-backed securities) în valoare de minim 120 de miliarde de dolari, pentru a sprijini pieţele financiare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri