Peste 1.000 de cazuri de COVID-19 au fost depistate într-una dintre cele mai mari pieţe de fructe de mare din Thailanda, iar autorităţile iau în considerare instituirea unui lockdown pe scară largă în încercarea de a ţine sub control acest focar apărut brusc, informează Agerpres.

Regatul este în fierbere din weekend după ce un vânzător de creveţi de 67 de ani din piaţa din Mahachai, aflată în provincia Samut Sakhon, la sud-vest de Bangkok, a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Pe 22 decembrie, dimineaţa devreme, fuseseră confirmate 1.063 de cazuri pozitive din 6.156 de persoane testate - o cifră care provoacă agitaţie într-o ţară care înregistrase doar 4.300 de contaminări de la începutul anului 2020.

Majoritatea celor infectaţi sunt persoane din Myanmar venite în Thailanda pentru a lucra în extrem de prospera industrie a fructelor de mare.

Guvernatorul din Samut Sakhon, Veerasak Vijitsaengsri, a declarat că rata infecţiilor asociate pieţii este în prezent de aproximativ 27,91%, faţă de 40% în ziua precedentă.

"Vedem lumina de la capătul tunelului", a declarat el reporterilor.

Începând de sâmbătă, autorităţile au introdus un lockdown strict şi o interdicţie de circulaţie în jurul pieţei până în ianuarie.

Potrivit vicepremierului thailandez Prawit Wongsuwan, guvernul ar putea decide noi măsuri de izolare, iar manifestările cu ocazia Anului Nou ar putea fi anulate.

Thailanda are o frontieră de 2.400 de kilometri cu Myanmar-ul, care a raportat peste 1.000 de cazuri de contaminare pe zi. Până marţi, în regat fuseseră înregistrate 5.716 de contaminări şi 60 de decese.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri