Cercetătorii universităţii din Kyoto şi-au propus să construiască până în 2023 primul satelit din lume construit din lemn. Satelitul urmează a fi realizat împreună cu o companie japoneză cu o tradiţie de 400 de ani în construcţia de case şi obiecte din lemn, scrie Digi24.

Produsul ar deveni astfel primul satelit „ecologic” din lume, deoarece, fiind din lemn, ar arde complet la reintrarea în atmosferă.

„Ne îngrijorează mult faptul că, în cazul sateliţilor obişnuiţi care ard la reintrarea în atmosferă, sunt eliberate particule minuscule de aluminiu care rămân apoi în straturile superioare ale atmosferei timp de mai mulţi ani. Acest lucru afectează mediul înconjurător”, a declarat Takao Doi, astronaut şi profesor la universitatea din Kyoto.

Compania Sumitomo Forestry, care colaborează cu universitatea Kyoto în cadrul acestui proiect, a demarat un studiu referitor la folosirea materialelor de lemn în spaţiu.

Compania a fost fondată în urmă cu 400 de ani. În cadrul acestui parteneriat se va studia felul în care diferite tipuri de lemn se comportă în condiţii climatice extreme.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri