Sute de angajați ai Google din SUA au format primul sindicat al unei mari companii tehnologice. În prezent, peste 200 de membri fac parte din noul sindicat care va fi condus de angajați ai companiei, scrie CNN.

Sindicatul a fost organizat de ingineri de software, dar se pot inscrie toți angajații din SUA și Canada ale companiei, inclusiv lucrătorii temporari și contractorii.

„Acest lucru este istoric. Primul sindicat al unei mari companii tehnologice. Vom alege reprezentanți, vom lua decizii în mod democratic, vom plăti cotizații și vom angaja organizatori calificați”, spune Dylan Baker, inginer software Google

Angajații erau în discuții pentru a forma sindicatul încă de anul trecut, când aceștia acuzau Google că ar fi concediat doi angajați pe motiv de discriminare.

Uniunea se va numi Alphabet Workers Union și are rolul să se asigure că angajaţii primesc salarii corecte şi că nu trebuie să se teamă de abuzuri, răzbunări sau discriminări.

Ca răspuns la formarea sindicatului, Google precizează că va continua să interacționeze direct cu toți angajații companiei.

În decembrie, autoritatea de reglementare a muncii din Statele Unite a acuzat compania Google că a încălcat legea atunci când ar fi concediat doi angajați pentru că au protestat faţă de politicile acesteia şi pentru că au încercat să organizeze un sindicat.

Sursa foto: achinthamb / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri