Situație dramatică în spitalele din Marea Britanie: pacienții ar putea fi mutați în hoteluri

Situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Mii de pacienți internați ar putea fi mutați în hoteluri sau chiar transportați acasă, pentru a elibera unitățile medicale, acestea urmând să fie ocupate de oameni cu forme foarte grave ale bolii, scrie metro.co.uk.

Secretarul de stat în Sănătate, Matt Hancock, a precizat că aceasta este o opțiune luată în calcul, însă nu este un plan activ de acțiune, iar acest lucru ar fi pus în practică doar dacă ar fi corect și pentru pacienți.

În plus, șefii NHS (Sistemul Național de Sănătate) au de gând să ceară caselor de îngrijire să primească bolnavi de coronavirus din spitale, dacă aceștia au stat în carantină și nu au manifestat simptome noi.

Planurile care includ casele de îngrijire și hotelurile vor avea în vedere pacienți care au fost externați mai devreme, de îndată de simptomele serioase au dispărut. Acești pacienți sunt cei care sunt îngrijiți de voluntari, cum ar fi cei de la: St. John Ambulance, Crucea Roșie sau personalul medical al forțelor armate.

Unul dintre oficialii NHS a explicat faptul că aceste soluții sunt necesare pentru cei care nu au nevoie de un pat de spital, dar nici nu pot fi lăsați fără supraveghere medicală.

Citeste si:
STUDIU | Situație dramatică în Marea Britanie: circa 100.000 de...
STUDIU | Situație dramatică...

London Hotel Group (LHG) a început deja să primească oameni ai străzii care au fost diagnosticați pozitiv. Aceștia vor fi cazați în hotelul din Croydon. Hotelierul Meher Nawab a declarat că va pune la dispoziție paturi pentru cel puțin 5.000 de pacienți care au fost externați, dar încă nu se pot întoarce acasă.

Cum e privită propunerea

Soluția externării timpurii e privită cu suspiciune de către unii experți, care spun că aceasta ar putea dăuna pacientului, iar mulți dintre cei externați înainte de termen ar fi nevoiți să se întoarcă în spitale.

”A fi îngrijit de voluntari într-un hotel nu este o soluție adecvată pentru un pacient care ar trebui să mai petreacă un timp în spital. Dar în astfel de momente, în care spitalele sunt pline de pacienți critici și se chinuie să nu piardă nenumărate vieți, e nevoie de soluții disperate”, a declarat Lucy Watson, de la Aociația Pacienților.

Soluția externării timpurii pare din ce în ce mai probabilă, cu o presiune de aproximativ 35.000 de pacienți zilnic în spitalele din Marea Britanie.

Citeste si:
COVID-19: Record de decese înregistrat în Marea Britanie
COVID-19: Record de decese...

În plus, un studiu a arătat că mai mult de jumătate dintre personalul medical de la terapie intensivă a recurs la alcool și chiar la tentative de suicid. În jur de 45% dintre angajații din domeniul medical au manifestat forme de depresei, anxietate severă, alcoolism și chiar sindromul post-traumatic.

Secretarul de stat în Sănătate dă asigurări că Guvernul analizează toate opțiunile posibile, înainte de a se decide la externarea timpurie.

Marea Britanie are un total de 3.164.051 de cazuri de coronavirus, pe 12 ianuarie înregistrând alte 45.533 de infectări.

Citeste si:
Cinci dintre cele mai frumoase hoteluri în care te poți caza în 2021
Cinci dintre cele mai...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri