Elon Musk susține că prin intermediului unui din start-up-urile sale a reușit să implanteze un cip în capul unei maimuțe care acum poate juca jocuri video.

Miliardarul american a declarat în cadrul unui forum de discuții că „este o maimuță fericită”.

Nu se vede unde este pus implantul, este o maimuță fericită. Avem cele mai bune facilități din lume pentru maimuțe. Vrem să le facem să joace mind-Pong între ele.

-Elon Musk, antreprenor în serie-

Sursa foto: Agerpres FOTO

În ce scop e dezvoltată această tehnologie

Elon Musk a încercat să facă acest lucru prin Neuralink, un start-up fondat de el care încearcă să dezvolte o interfață care să conecteze creierul la un computer, scrie Digi24 citând Bloomberg. Omul de afaceri a explicat că obiectivul acestei tehnologii este să lege creierul la un computer, pentru ca mai apoi să poată trata leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării, ba chiar și să redea oamenilor capacitățile cognitive pierdute, cu ajutorul unui cip implantat în craniu.

Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier.

-Elon Musk-

Antreprenorul a mai precizat că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi făcute publice în aproximativ o lună.

Sursa foto: Syed Ahmad/ Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri