Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a ordonat Poliţiei să îi aresteze pe rezidenţii care nu poartă corect masca sanitară, inclusiv pe cei care o ţin sub nivelul nasului, în contextul în care această ţară se confruntă cu o creştere consistentă a cazurilor de COVID-19.

Preşedintele Duterte a lansat această nouă directivă după o întâlnire a grupului său de lucru dedicat COVID-19, potrivit unui videoclip transmis miercuri seară de biroul său de presă şi în care se poate vedea că toţi participanţii purtau măşti sanitare, cu excepţia sa, scrie Agerpres.

Mii de oameni au fost sancţionaţi pentru încălcarea regulilor adoptate pentru combaterea COVID-19 de când restricţiile au fost înăsprite la sfârşitul lunii martie în capitala Manila şi în provinciile învecinate din cauza unei creşteri considerabile a numărului de contaminări.

Ministrul Justiţiei şi şeful Poliţiei au cerut agenţilor să acorde amenzi sau ore de muncă în serviciul comunităţii celor care încalcă regulile mai degrabă decât să-i aresteze, după moartea unui bărbat care, pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie pe perioada nopţii, a fost forţat de către poliţie să efectueze o sută de flexiuni.

Cu toate acestea, preşedintele Duterte a declarat că Poliţia trebuie să fie dură cu persoanele care poartă incorect masca sanitară, inclusiv cu cei care o ţin sub nivelul nasului.

"Ordinele mele către Poliţie sunt de a aresta persoanele care nu poartă masca în mod corect şi de a investiga de ce fac acest lucru", a precizat preşedintele filipinez.

Anul trecut, şeful statului, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate şi uneori pentru insultele sale, a declarat că forţele de securitate ar trebui să deschidă focul asupra oricărei persoane care creează "dezordine" în zonele aflate în lockdown. Acea declaraţie i-a adus critici acerbe din partea organizaţiilor pentru drepturile omului.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, a confirmat că poliţiei i-a fost transmis ordinul de a face arestări, precizând că este posibilă o detenţie de 12 ore.

Filipine, o ţară cu o populaţie de 108 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste un milion de cazuri de COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri