Sute de tineri din întreaga Spanie au dansat pe străzi la miezul nopții (pe 8 mai), sărbătorind ieșirea din starea de urgență, care a durat nici mai mult nici mai puțin de șase luni.

Numărul cazurilor noi de COVID, dar și rata de vaccinare în creștere a făcut care cele 17 regiuni ale Spaniei să recurgă la măsuri de relaxare, scrie dw.com. Tinerii ieșiți pe străzi au cântat, au dansat și nu au purtat măști de protecție, momente în care poliția s-a autosesizat.

Sursa Video: Youtube/Newzee

Măsuri de relaxare în Spania

În prezent, spaniolii pot călători între regiuni pentru prima dată după multe luni. Localurile, cafenelele și restaurantele vor rămâne deschise până la 23:00. Acestea vor funcționa la o capacitate de 30%.

Însă măsurile pot fi adaptate la nivel regional, astfel că autoritățile locale pot impune ore de circulație oamenilor.

În plus, dacă numărul de cazuri crește iar, oficialii vor reveni asupra restricțiilor, interzicând din nou călătoriile sau cinele în oraș.

Doar patru regiuni mai sunt acum sub auspiciile COVID:

  • Insulele Baleare,
  • Insulele Canare,
  • Navarra,
  • Valencia.

Cu excepția sărbătorilor de iarnă, când Spania a fost de acord cu o oarecare relaxare, ibericii au stat acasă, au menținut distanțarea socială și au purtat măști la nivelul întregului teritoriu.

Spania a fost unul dintre cele mai afectate state de pandemie, înregistrând aproximativ 79.000 de decese și peste 3,5 milioane de infecții.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri