Tokyo a înregistrat un nou record de cazuri noi de coronavirus după prima săptămână a Jocurilor Olimpice. Capitala a raportat 4.058 de noi infectări, fiind cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei.

Pentru a preveni infectarea în rândul participanților la Jocuri, dar și în ceea ce privește personalul, aceștia sunt testați zilnic. Pe 31 iulie, 21 de oameni din cei care se ocupă de organizare au fost depistați pozitiv. De la începutul competiției, au fost raportate 241 de cazuri pozitive, dintre care 23, în rândul atleților, scrie Newsweek.

Unul dintre purtătorii de cuvânt de la Comitetul Olimpic Internațional a descris Jocurile de anul acesta ca fiind ”cea mai testată comunitate din întreaga lume”, prin urmare, e imposibil ca de aici să se răspândească virusul la nivelul țării.

Declarația vine în contextul în care numărul de cazuri noi rămâne ridicat, în ciuda tuturor restricțiilor din nou impuse.

Ținând cont de răspândirea actuală, autoritățile sanitare au estimat că vârful acestui val ar putea fi înregistrat în prima săptămână din august, înainte de finalul Jocurilor, pe 8 august.

Desfășurarea Jocurilor Olimpice a stârnit o serie de controverse, în contextul izbucnirii unui nou val. Inclusiv organizatorii nu au știut dacă se vor desfășura sau nu, lăsând pe ultima sută de metri decizia amânării. Mai mult decât atât, în primele zile ale Jocurilor, sute de demonstranți au luat cu asalt străzile orașului, acuzând autoritățile de egoism, deoarece nu iau în calcul riscurile asupra populației.

În total, Japonia a înregistrat peste 915.000 de cazuri și 15.000 de decese de la începutul pandemiei. Cât despre vaccinare, doar un sfert din populația țării este imunizată, circa 120 de milioane de locuitori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri