Pentru prima dată în istorie, Filipine a obținut medalia de aur la Tokyo în săptămâna trecută, făcând din halterofilul filipinez Hidilyn Diaz primul olimpic medaliat cu aur al țării. Drept recompensă, Diaz va primi circa 600.000 de dolari de la Comisia de Sport din Filipine. Recompensa este echivalentul câștigului celor mai importanți oameni de afaceri din regiune. În plus, atletul va primi două case și zboruri gratuite pe viață.

Comitetul Olimpic Internațional nu oferă bani participanților medaliați la Jocurile Olimpice, însă țările din care aceștia vin obișnuiesc să își felicite atleții în premii financiare.

Iată cât câștigă olimpicii din anumite state, potrivit unor calcule făcute de CNBC:

De ce unii atleți câștigă mai mult

Sursa Foto: CNBC.com

Mai mult de 600 de atleți americani sunt în înscriși la Jocurile Olimpice, iar până acum, SUA a câștigat 11 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz.

Comitetul Olimpic și Paralimpic din SUA recompensează fiecare aur primit cu 37.500 de dolari, argintul cu 22.500 de dolari și bronzul cu 15.000 de dolari. Banii aceștia nu sunt impozitabili, cu excepția cazului în care atleții depășesc suma de 1 milion de dolari.

Pe lângă bani, atleții mai pot primi și asigurări de sănătate, dar și acces prioritar la cei mai buni medici și la specialități medicale.

Comparativ cu SUA, plățile atleților din Singapore sunt de circa 20 de ori mai mari. Însă premiile în bani sunt impozabile, iar câștigătorii trebuie să returneze o parte din acestea asociațiilor sportive naționale pentru pregătirea și dezvoltarea viitoare.

Singapore a trimis doar 23 de atleți la Tokyo.

Și Malaezia recompensează cu foarte mulți bani atleții olimpici, aurul fiind premiat cu circa 236.149 de dolari. Recompensele oferite de Malaezia sunt mai mari decât cele oferite de Australia sau Canada.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri