Jeff Bezos continuă să atace SpaceX în condițiile în care compania fondată de Elon Musk, și concurentă a Blue Origin, continuă să se extindă în spațiu și să monopolizeze orbita din jurul Pământului.

Ultima nemulțumire a lui Bezos este aceea că Elon Musk a anunțat că plănuiește lansarea a și mai multor sateliți care să completeze rețeaua Starlink, prin care să oferă servicii de internet prin satelit.

Anterior, Blue Origin, compania fondată de Jeff Bezos a dat în judecată NASA, deoarece Administrația Spațială americană a oferit către competitorii de la Space X contractului de dezvoltare a modului ce va readuce oamenii pe Lună în 2024.

Acordarea contractului în valoarea de 2,9 miliarde de dolari către compania fondată de Elon Musk a fost catalogată de către Jeff Bezos ca fiind plină de „probleme fundamentale” și „injustă”.

În documentația depusă de Blue Origin la tribunal, reprezentanții companiei lui Bezos au menționat că participarea a doi furnizori la dezvoltarea modului de aselenizare.

Acum, a venit plângerea depusă și anunțată public de Bezos prin subsidiara Amazon Kuiper Systems. Aceasta din urmă a cerut Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) să respingă cerea SapceX de a lansa o a doua generație de sateliți pentru rețeaua Starlink.

În urma acestui anunț, Elon Musk nu și-a lăsat reacția așteptată, scriind pe Twitter că: „Se pare că Bezos s-a retras (din funcția de CEO a Amazon - n.r.) pentru a ocupa un job full-time de completare a plângerilor legale împotriva Sapce X”.

Practic, Elon Musk insinuează faptul că Jeff Bezos, competitor în cursa spațială privată, s-a retras din Amazon pentru a deveni un „procesoman”.

SpaceX plănuiește să lanseze încă o serie de sateliți pentru rețeaua sa de internet prin satelit, un număr chiar impresionant, de aproape 30.000 de unități, în condițiile în care în prezent are 1.740 de sateliți în orbită, potrivit BusinessInsider.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri