Președintele american Joe Biden vrea să angajeze mai mulți agenți pentru fiscul american (IRS - Internal Revenue Service), cu scopul de a internsifica și mai mult controalele asupra marilor companii și a persoanelor cu averi foarte mari, iar reacțiile nu au întârziat să apară, iar printre cei mai cunoscuți comentatori se și numără excentricul miliardar Elon Musk.

Fondatorul Tesla și SpaceX, dar și reprezentantul american Lauren Boebert și-au exprimat pe Twitter dezaprobarea față de propunerea administrației Biden de a extinde numărul de angajați ai IRS în cadrul agendei liderului de la Casa Albă - Build Back Better.

Conform propunerii, IRS ar angaja aproape 87.000 de noi lucrători în următorul deceniu, într-un efort de a reduce „decalajul fiscal” prin colectarea impozitelor neplătite datorate de mari corporații, parteneriate și persoane bogate, relatează BusinessInsider.

Lauren Boerbert spune că Joe Biden vrea să angajeze 87.000 de oameni care să monitorizeze 614 miliardari, sugerând că măsura de a creștere numărul de angajați ai IRS la 170.000 de lucrări este una excesivă.

"IRS are deja echipe de audit dedicate persoanelor cu avere ridicată. Dublarea personalului este pentru toți ceilalți", i-a răspuns Musk pe Twitter.

Potrivit unui raport din mai al Departamentului de Trezorerie, decalajul fiscal - diferența dintre taxele datorate guvernului și ceea ce este plătit efectiv - va crește la peste 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, sau aproximativ 15% din impozitele datorate.

„Aceste impozite neplătite au un cost pentru gospodăriile americane și pentru contribuabilii de bună credință, deoarece factorii de decizie aleg deficite în creștere, cheltuieli mai mici pentru prioritățile necesare sau majorări suplimentare de taxe pentru a compensa veniturile pierdute. Decalajul fiscal îi avantajează în mod disproporționat pe cei cu venituri mari, care acumulează mai mult din venituri din surse care nu sunt legate de muncă, unde raportarea greșită este obișnuită”, se arată în raportul menționat.

În iunie, ProPublica a publicat o investigație care a constatat că Musk nu a plătit impozit federal pe venit în 2018. La acea vreme, el devenise deja a doua cea mai bogată persoană din lume.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri