Elon Musk speră ca în câteva luni să lanseze în spațiu noua sa rachetă monstru. În cadrul unei prezentări pe care a făcut-o stând în fața acestei rachete, care poartă numele Starship, fondatorul Tesla a transmis că aproape toate detaliile tehnice sunt puse la punct.

Totul depinde acum de Administrația Federală a Aviației (FAA), fiind instituția care acordă licențele pentru astfel de mecanisme de zbor, în conformitate cu reglementările de mediu. Este de așteptat ca până în luna martie, acest raport evaluare a indicatorilor de mediu să fie gata, notează BBC.

În principiu urmărim să avem gata atât pregătirile pe partea de hardware, cât și cea care ține de mediu în același timp.

Elon Musk, fondator Tesla

Miliardarul a precizat că dacă se va întârzia, însă cu aprobările din partea FAA, întârzierile ar putea dura câteva luni, în contextul în care operațiunile de zbor au fost mutate la Centrul Spațial Kennedy din Florida, unde o altă rampă de lansare pentru Starship este în construcție.

Prezentarea susținută de Elon Musk la unitatea de cercetare și dezvoltare a companiei sale SpaceX din Boca Chica, Texas este prima din ultimii doi ani în care s-a lucrat intens la Starship. Cu toate acestea, nu au fost, neapărat, lucruri noi pe care antreprenorul le-a prezentat. El a discutat despre detaliile ce țin de inginerie, de designul motorului, însă a fost rezervat cu privire la detalii ce țin de oportunitățile de business create odată cu noul sistem de lansare.

„Vor fi câteva anunțuri viitoare despre care cred că oamenii vor fi destul de încântați. Există o mulțime de clienți care vor dori să folosească Starship, însă nu vreau să fiu eu cel care le va fura startul. Ei vor face aceste anunțuri”, a mai declarat Elon Musk.

La puțin sub 120 m înălțime, noul sistem de rachete SpaceX este cel mai mare conceput vreodată.

Când va urca în cele din urmă pe cer, va coborî de pe platformă cu o forță de peste două ori mai mare decât vehiculele care au trimis oameni pe Lună în anii 1960 și 1970.

Motoarele principale ale rachetelor Apollo Saturn V au furnizat aproximativ 35 de meganewtoni (aproape 8 milioane de lire sterline de forță) atunci când au fost aprinse. Prima etapă a Starship, care se numește Super Heavy, ar trebui să atingă aproximativ 75 de meganewtoni.

Musk spune că sistemul Starship, odată dezvoltat complet, va fi mai mult decât capabil să ducă oameni pe Lună și Marte, iar agenția spațială americană (NASA) a contractat deja SpaceX pentru a furniza o versiune a Starship care plasează astronauți pe suprafața lunii. Acest lucru se va întâmpla mult mai târziu, în anii care vor veni.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri