Guvernul ucrainean face apel la toți cetățenii care vor să apere statul în fața Federației Ruse. Ucraina ridică toate sancțiunile celor care sunt restricționați din punct de vedere al securității și roagă ucrainenii să treacă la arme și să lupte împotriva rușilor. Anunțul a fost făcut de președintele statului, Volodymyr Zelensky.

”Vom ridica sancțiunile impuse tuturor cetățenilor care sunt dispuși să treacă la arme și să apere țara, în baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei”, a declarat Zelensky.

Viitorul Ucrainei depinde de acțiunea fiecărui cetățean, insistă autoritățile locale.

”Oricine are experiență de luptă se poate alătura armatei Ucrainei și poate veni la centrele instalate de Ministerul de Interne”, a mai spus președintele.

Totodată, președintele face apel și la antreprenori și companii, deoarece economia trebuie protejată în fața inamicului.

”Trebuie să lucrăm, chiar și în aceste condiții. Viitorul nostru depinde de fiecare companie, de fiecare antreprenor. Aveți grijă de angajații voștri, aceștia trebuie să aibă acces la strictul necesar”, a adăugat președintele.

Vezi și: LIVE UPDATE | Război Ucraina: Cele mai recente evenimente (wall-street.ro)

Zelensky a precizat și că Banca Națională și întregul sistem bancar pun la dispoziție resursele necesare pentru finanțarea statului. Consilierul președintelui, Mykhailo Podoliak, a adăugat că a fost introdusă o limită de retragere a numerarului de 100.000 UAH.

”Au fost câteva întreruperi în urmă cu câteva ore în posibilitatea de a plăti cu cardul bunuri sau servicii. Au avut loc și mai multe atacuri cibernetice, acompaniate de atacurile militare. Însă, în sectorul bancar, totul este foarte bine controlat”, a precizat Podoliak.

Totodată, acesta a declarat și că sectorul energetic operează normal.

Cont de donații pentru armata ucraineană

În contextul izbucnirii războiului din Ucraina, a fost aprobată decizia de deschidere a unui cont special pentru strângerea de fonduri pentru sprijinirea Forțelor Armate ale Ucrainei. Banca Națională a Ucrainei este cea a decis să deschidă un cont special de strângere de fonduri pentru sprijinirea Forțelor Armate ale Ucrainei.

Contul este un cont multi-valută și a fost creat și deschis atât pentru transferul de fonduri de la parteneri internaționali și donatori - în valută straină (dolari americani, euro, lire sterline britanice), cât și de la afaceri și cetățeni ucraineni - în moneda națională.

Deschiderea unui cont special a fost raportată de șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Kirilo Shevcenko, în dimineața zilei de 24 februarie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri