Mii de ruși strânși sărbătoresc anexarea Crimeii de forțele Kremlinului în urmă cu opt ani, în timp ce armatele ruse care au invadat Ucraina continuă să facă victime în rândul civililor.

La opt ani după ce trupele ruse au capturat regiunea de sud a Ucrainei, Crimeea, evenimentul este sărbătorit cu mulțimi care fluturează steaguri pe stadionul Luzhniki din Moscova și lecții speciale în școli, scrie BBC.

Președintele Vladimir Putin a avut o apariție specială în fața mulțimii. Angajații de stat ar fi fost forțați să participe, mai scrie BBC. În școli, profesorii țin lecții de marcare a „primăverii Crimeii”.

Armata rusă și-a folosit bazele din Crimeea pentru a ocupa orașele de pe coasta de sud a Ucrainei în actuala invazie. Putin a folosit în mod regulat aniversarea (anuală) a anexării Crimeii „pentru a evidenția dragostea pentru patrie”.

Rușii au umplut stadionul național al Rusiei pentru un miting în care au participat cântăreți precum Grigory Leps și Polina Gagarina, precum și primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Oficialii au spus că peste 200.000 de oameni s-au adunat pe stadion, deși cifrele nu au putut fi verificate.

Sursa foto: Twitter Caption

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri