România ar fi printre țările cu cea mai mare contribuție în materie de mercenari la războiul din Ucraina, acuză oficialii Kremlinului.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, a declarat că regimul de la Kiev ar folosi în jur de 1.500 de mercenari veniți din țara noastră, scrie agenția oficială de știri RIA Novosti. Potrivit lui Konașenkov, ”regimul naționalist de la Kiev a angajat un total 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii miltare speciale.”

Acești combatanți, inclusiv cei români, ar fi desfășurați în zona orașelor Kiev, Harkov, Odessa, Nikolaev și Mariupol.

Dintre aceștia, 1.717 ar proveni din Polonia, iar din România, SUA și Canada ar fi sosit câte 1.500 de oameni, conform oficialului de la Kremlin. 300 de mercenari ar fi de origine britanică, alți 300 - georgieni, iar aproape 200, din zonele din Siria controlate de Turcia.

Pe de altă parte, se știe că forțele rusești folosesc mercenari sirieni în războiul din Ucraina - în jur de 16.000 de oameni. Reporterii BBC au aflat și că aceștia sunt plătiți 7.000 de dolari pentru a lupta pe front sau 3.500 de dolari pentru a servi în spatele frontului.

Aceeași agenție oficială de știri din Rusia, RIA, a acuzat recent o companie de consultanță și management al riscului din România că ar monitoriza navele rusești din Marea Neagră dintr-o bază secretă de la Odessa. Compania a dezmințit aceste afirmații.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri