Dacă planul generalilor lui Putin de a cuceri tot sudul Ucrainei va fi dus până la capăt, vom ajunge să fim vecini cu Rusia.

Rusia vizează, în faza a doua a operaţiuni sale militare în Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas şi în sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea, a afirmat comandantul adjunct al Districtului militar central al Rusiei, citat de Agerpres.

”De la debutul fazei a doua a operaţiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul dintre obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei. Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să apese asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene”, a declarat generalul Rustam Minnakiev.

Citește și: Marele risc al războiului din Ucraina: să devenim vecini cu Rusia. De ce este importantă Insula Șerpilor

”Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să se pună presiune asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene, porturilor de la Marea Neagră pe unde se fac livrările de produse agricole, metalurgice”, a mai spus generalul. Potrivit AFP, aceste declaraţii par să confirme că Rusia vizează să preia controlul şi asupra Odessei, cel mai mare port din Ucraina şi al treilea oraş al ţării.

Operațiunile rusești ar putea ajunge până în Transnistria

Conform generalului Minnekaiev, controlul sudului Ucrainei va permite de asemenea să se vină în sprijinul separatiştilor proruşi din Transnistria. ”Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus el.

Kremlinul îşi prezintă ofensiva lansată în Ucraina la 24 februarie ca o operaţiune pentru a proteja populaţiile rusofone şi susţine că nu vrea să ocupe Ucraina, dând asigurări că misiunea vizează de fapt 'eliberarea' Donbasului împreună cu aliaţii să separatişti din această regiune.

Tot vineri, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că în cursul nopţii au fost lovite 58 de ţinte militare în Ucraina, printre care locuri unde erau concentrare trupe, depozite de combustibili şi echipament militar.

Au fost lovite de asemenea, cu ajutorul rachetelor de înaltă precizie, trei ţinte ce au inclus un sistem de apărare antiaeriană S-300 şi o mare concentrare de trupe ucrainene cu echipamentul din dotare.

Informaţiile frunizate de oficialii ruși nu pot fi verificate din surse independente.

Vineri, vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a transmis pe Telegram că în cursul zilei nu vor fi organizate culoare umanitare ”din cauza riscului care ameninţă traseele noastre”. ”Mă adresez tuturor celor care aşteaptă să fie evacuaţi: aveţi răbdare, vă rog, ţineţi-vă bine!”, a îndemnat ea în mesajul citat de AFP.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri