În plin război cu Ucraina, o expoziţie organizată la Muzeul de stat de istorie rusă contemporană din Moscova prezintă ''cruzimea NATO'', informează France Presse.

"NATO - cronica cruzimii" este numele acestei expoziţii, care se desfăşoară până la 22 mai, conform Agerpres.ro.

Moscova vede Alianţa Atlantică, vechiul său inamic din Războiul Rece, ca pe o ameninţare existenţială şi şi-a justificat ofensiva din Ucraina, printre altele, prin ambiţiile Kievului de a adera la blocul militar trans-atlantic şi prin sprijinul politic şi militar occidental pentru vecinul rus.

Chiar înainte de parada militară anuală din 9 mai, expoziţia este foarte frecventată. Spre deosebire de celelalte expoziţii de la acest muzeu, situat pe bulevardul Tverskaia din inima Moscovei, aceasta este gratuită.

Mesajul principal: NATO este un agresor. Pereţii sunt plini de fotografii de la demonstraţii europene anti-NATO şi multe fotografii cu copii, răniţi sau zâmbitori, printre dărâmăturile din zone de conflict.

''Vorbim aici, printre altele, despre faptul că, în conflictul actual, NATO joacă un rol foarte important şi activ", a declarat pentru AFP Fiodor Kokin, de 28 de ani, responsabilul ştiinţific al muzeului. Ei furnizează arme, echipamente şi muniţii Ucrainei''.

Expoziţia, care a fost pregătită "în mai puţin de câteva săptămâni", a primit până în prezent 14.000 de vizitatori, a adăugat el.

Acesta semnalează expunerea unui "lansator de rachete antitanc produs în Marea Britanie şi utilizat în prezent de forţele armate ucrainene".

Pentru Moscova, natura belicoasă a Alianţei nu mai este pusă sub semnul întrebării, Kremlinul şi Vladimir Putin citând în mod constant exemplul bombardării Belgradului în 1999, în timpul războiului din Kosovo, sau pe cel al Libiei lui Gaddafi în 2011.

Pe fundalul unei represiuni generalizate împotriva criticilor Kremlinului, cei care nu sunt de acord cu mesajul expoziţiei vorbesc sub anonimat: "Statul a încercat să hipnotizeze oamenii" sau "Această expoziţie este o porcărie de propagandă în stil sovietic".

Sursa foto: Baturina Yuliya / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri