Preşedintele american Joe Biden a lăudat aliaţii din NATO pentru creşterea investiţiilor în apărare, evidenţiind planul Germaniei de a-şi creşte cheltuielile militare cu 100 de miliarde de euro, scrie Agerpres. Biden a elogiat și efortul României de a cheltui mai mult pentru apărare.

''Majoritatea dintre ei sunt pentru prima dată în grafic pentru a depăşi angajamentul nostru de 2% din PIB'', a spus Biden la finalul summitului NATO de la Madrid, făcând referire la orientările NATO ca statele membre să aloce apărării un buget de cel puţin 2% din PIB.

''Aliaţii de pretutindeni îşi intensifică creşterea cheltuielilor pentru apărare'', a remarcat preşedintele american, menţionând Slovacia, Republica Cehă şi Olanda.

North Atlantic Treaty Organization (orthographic projection)

Biden a spus de asemenea la conferinţa de presă că Polonia, România, Estonia, Letonia şi Lituania ''alocă mai mult de 2,5%, unele chiar 3%''.

Citește și: Klaus Iohannis: Se impune creșterea procentului din PIB alocat pentru apărare de la 2% la 2,5%

Premierul britanic Boris Johnson a îndemnat la rândul său statele NATO să-şi crească cheltuielile militare, astfel încât până în anul 2030 să atingă pragul de 2,5% din PIB pentru bugetele alocate apărării.

Este nevoie de această creştere, a motivat Johnson, pentru că ţinta anterioară de 2% era ''dintr-o altă epocă'', cea precedentă războiului declanşat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri