Forţele ucrainene au lovit de peste 30 de ori o bază rusească din Melitopol, oraş din sudul Ucrainei ocupat de forţele ruse, a anunţat primarul exilat al localităţii, Ivan Fedorov.

"La ora 3 (00:00 GMT) şi la ora 5 (02:00 GMT), au avut loc peste 30 de lovituri exclusiv asupra bazei militare", a declarat Fedorov, care se află în prezent într-un teritoriu controlat de Ucraina, într-un discurs video pe Telegram, adăugând că baza "a fost scoasă din funcţiune", notează Agerores.

Fedorov a mai declarat că activitatea forţelor de rezistenţă a făcut ca un tren blindat rusesc care transporta muniţie să deraieze sâmbătă în apropiere de Melitopol.

Agenţia de presă rusă RIA a relatat că forţele ucrainene au atacat zona Aviamisteciko în care se află aeroportul din Melitopol, dar nu a precizat dacă aerodromul a fost lovit.

RIA a citat un oficial local numit de ocupantul rus, Vladimir Rogov, care a declarat că între 16 şi 18 rachete ucrainene de tip MLRS au lovit Melitopolul în două atacuri, la 03:00 şi 04:45, ora Moscovei (00:00 GMT şi respectiv 01:45 GMT).

Reuters menţionează că nu a putut verifica informaţiile din surse independente.

Pe de altă parte, Statul Major general al armatei ucrainene a recunoscut că trupele ruse au făcut progrese în oraşul Lisiceansk, din estul Ucrainei, relatează dpa.

"În regiunea Doneţk, ocupanţii se concentrează pe consolidarea poziţiilor lor în oraşele Lisiceansk şi Verhoniokamianka", a transmis duminică Statul Major general ucrainean.

Liderul ucrainean al administraţiei militare din Lugansk, Serhii Gaidai, a confirmat pe canalul său de Telegram că trupele ruse ''au făcut o breşă în districtul Lisiceansk".

Nu este clar dacă unităţi ale armatei ucrainene au mai rămas în oraş, notează dpa.

Separatiştii proruşi au anunţat încă de sâmbătă capturarea oraşului Lisiceansk, în timp ce Kievul a afirmat că oraşul de importanţă strategică se află în continuare sub controlul său.

Lisiceansk ar fi ultimul mare oraş controlat de ucraineni din regiunea Lugansk, după căderea oraşului Severodoneţk.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri