Granițele Federației Ruse ar putea ajunge periculos de aproape de cele ale României. Semnalul de alarmă a fost tras de șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, care spune că anexarea zonelor ocupate de trupele Kremlinului e iminentă.

Rusia nu a reuşit să-şi atingă obiectivul principal al intervenţiei sale în Ucraina - ocuparea întregii ţări - de aceea se pregăteşte să anexeze teritoriile pe care le-a ocupat, a declarat Vadim Skibiţki, purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), citat de Agerpres.

Măsurile pe care Rusia le ia în prezent în regiunile Doneţk şi Lugansk (est), precum şi în Herson (sud) relevă o pregătire sistematică pentru aşa-zisele referendumuri, afirmă Skibiţki.

”Obiectivul strategic al Rusiei de a ocupa întregul nostru teritoriu nu a fost atins. În al doilea rând, vedem clar şi avem informaţii că guvernul şi corpul legislativ ale Federaţiei Ruse, precum şi alte structuri ale sale se ocupă intens de rezolvarea unor probleme legate de posibila integrare a teritoriilor ucrainene temporar ocupate în componenţa Federaţiei Ruse - atât în plan politic, cât şi economic şi teritorial”, a subliniat purtătorul de cuvânt al serviciului ucrainean de informaţii militare.

11 septembrie, data decisivă pentru anexarea teritoriilor ocupate de ruși

”Cum se va produce aceasta, vom vedea mai aproape de toamnă. Mai exact la 11 septembrie, ziua votului unic în Rusia”, a adăugat el, referindu-se la alegerile concomitente în 15 regiuni din Federaţia Rusă pentru alegerea şefilor de regiuni (14 prin alegeri directe şi unul prin vot în parlament), precum şi alegerea deputaţilor în şase legislative regionale.

Citește și: Marele risc al războiului din Ucraina: să devenim vecini cu Rusia. De ce este importantă Insula Șerpilor

Rusia, potrivit informaţiilor operative, pregăteşte iniţiative legislative destinate să simplifice procedura de obţinere a cetăţeniei pentru integrarea sau aderarea teritoriilor ucrainene la Federaţia Rusă şi altele asemenea, a indicat Skibiţki.

Referitor la posibilitatea ca Kremlinul să declare mobilizarea generală în ţară, purtătorul de cuvânt al GUR a subliniat că autorităţile ruse nu pot anunţa o mobilizare generală fără a declara război Ucrainei. Deocamdată, Kremlinul insistă că Rusia desfăşoară o ”operaţiune specială militară” şi efectuează mobilizări în secret.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri