Anunțul de mobilizare al președintelui rus Vladimir Putin a scos rușii în stradă în mai multe orașe din țară. Bineînțeles, forțele de ordine „s-au alăturat” mulțimilor de oameni care nu sunt de acord cu participarea la războiul declanșat în Ucraina.

UPDATE 20:30: Peste 700 de oameni au fost arestați în orașe din Rusia, după ce au protestat împotriva deciziei lui Putin de a mobiliza populația pentru război, scrie The Guardian.

UPDATE 20:00: Peste 300 de protestatari împotriva mobilizării au fost arestaţi în Rusia. Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia, afirmă grupul independent OVD-Info, scrie Agerpres.ro.

Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 23 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial. Jurnaliştii AFP au asistat la cel puţin 50 de arestări la Moscova, iar la Sankt Petersburg poliţia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanţi.

UPDATE 18:30: Peste 100 de oameni au fost deja arestați în Rusia, după ce aceștia au ieșit în stradă să protesteze împotriva ordinului de mobilizare anunțat de Putin. În orașul siberian Irkutsk, cel puțin 10 din 60 de protestatari au ajuns în mâinile forțelor de ordine. În Novosibirsk, unul dintre protestatari a fost filmat în timp ce striiga: ”Nu vreau să mor pentru Putin”!, potrivit The Guardian.

Videoclipuri distribuite pe Twitter arată cum oamenii care au ieșit pe străzile din Siberia au început să fie ridicați deja de poliție.

Și în Krasnoyarsk au ieșit rușii în stradă.

De asemenea, tot pe Twitter este distribuită inițiativa cetățenilor de a protesta începând cu ora 19.00, în toate orașele din Rusia.

Putin a ordonat prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut un plan de anexare a unor porțiuni din Ucraina, avertizând Occidentul că nu blufează atunci când a spus că ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Alexei Navalny, cel mai proeminent lider al opoziției din Rusia, care se află în prezent în închisoare, a declarat că Putin trimite prin acest mod mai mulți ruși la moarte pentru un război eșuat.

"Este clar că războiul criminal se înrăutățește, se adâncește, iar Putin încearcă să implice în el cât mai mulți oameni", a declarat Navalny într-un mesaj video din închisoare înregistrat și publicat de avocații săi.

Sursa foto: Thomas van Linge/ Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri