Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova a murit după ce a căzut în pe scări, a informat institutul, citat de Newsweek.

Omul de știință Anatoly Gerashchenko, în vârstă de 72 de ani, „a căzut de la mare înălțime”, potrivit universității, care spune că moartea sa a fost un accident.

Institutul a mai spus că paramedicii au fost chemați la fața locului, însă nu au putut face nimic pentru a-l salva. Locul exact unde Gerashchenko a căzut este încă necunoscut.

„În momentul de față, se formează o comisie care să investigheze acest fapt. Aceasta va va include reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Rusia, ai Inspectoratului de Stat al Muncii de la Moscova și ai Institutului de Aviație din Moscova”, au declarat reprezentanții universității pentru agenția de presă de stat rusă Tass.

Din 2007 până în 2015, Gerashchenko a fost rectorul Institutului de Aviație din Moscova, care are legături cu ministerul rus al apărării. Rapoarte recente din presa rusă spuneau că Gerashchenko a fost consilier al actualului rector, Mikhail Pogosyan.

Anatoly Gerashchenko este cea mai recentă figură proeminentă din Rusia care a murit în circumstanțe misterioase de la invazia Ucrainei din 24 februarie.

Astfel de decese misterioase au fost notate în rândul elitei societății rusești. Este vorba despre vestiții oligarhi ruși, unii dintre ei cu legături vechi cu Vladimir Putin, dar și despre criticii cei mai vocali la adresa regimului de la Kremlin, persoane educate și puțin susceptibile să fie victime ale dezinformării masive care se practică în Rusia.

Citiți mai mult despre Morțile suspecte ale unor figuri-cheie din oligarhia rusă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri