Elon Musk a vorbit direct cu președintele rus Vladimir Putin înainte de posta pe Twitter o propunere de a pune capăt războiului din Ucraina, propunere în care ar fi luată în calcul cedarea definitivă a unor teritorii ucrainene către Rusia, relatează vice.com.

Într-o scrisoare trimisă abonaților Eurasia Group, Ian Bremmer a scris că CEO-ul Tesla, Elon Musk, i-a spus că Putin este „pregătit să negocieze”, dar numai dacă Crimeea rămâne rusă, dacă Ucraina va accepta o formă de neutralitate permanentă și dacă Ucraina recunoaște anexarea de către Rusia a regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie.

Potrivit lui Bremmer, Musk a spus că Putin i-a transmis că aceste obiective vor fi îndeplinite „orice ar fi”, inclusiv potențialul unui atac nuclear dacă Ucraina ar invada Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. Bremmer a mai declarat că Elon Musk i-a spus că „totul trebuie să fie făcut pentru a evita acest rezultat” – atacul nuclear – n.r.

Săptămâna trecută, Musk a postat în esență aceleași puncte pe Twitter, deși atunci a sugerat ca referendumurile din teritoriile anexate, considerate ilegale de către Ucraina și Occident, să fie refăcute sub supravegherea Națiunilor Unite.

Reacția președintelui Volodimir Zelenski nu a întârziat și i-a replicat lui Elon Musk cu un alt sondaj pe Twitter, în care îi întreba pe utilizatori: "Care @elonmusk vă place mai mult?", oferind două răspunsuri: cel care sprijină Ucraina sau cel care susţine Rusia.

Elon Musk a primit mai multe replici dure din partea mai multor figuri importante, inclusiv șefi de stat.

"Dragă @elonmusk, când cineva încearcă să-ţi fure roţile de la Tesla, nu devine proprietarul legal al maşinii sau al roţilor. Chiar dacă ei susţin că au votat în favoarea acestuia", a răspuns preşedintele Lituaniei Gitanas Nauseda într-o postare pe Twitter.

Musk, care este şi directorul executiv al SpaceX, şi-a continuat primul tweet cu un alt sondaj: "Să încercăm asta atunci: voinţa oamenilor care trăiesc în Donbas & Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau Ucraina".

El a spus că nu-i pasă dacă propunerea lui este nepopulară, argumentând că îi pasă "că milioane de oameni pot muri inutil pentru un rezultat în esenţă identic".

"Rusia are >3 ori populaţia Ucrainei, deci victoria pentru Ucraina este puţin probabilă într-un război total. Dacă vă pasă de populaţia Ucrainei, căutaţi pacea", a postat el pe Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri