Mişcarea de eliberare naţională (MEN), o organizaţie de extremă-dreaptă din Rusia, care are filiale în toate ţările fostei Uniuni Sovietice, inclusiv în Republica Moldova, a lansat în Găgăuzia o campanie de colectare de semnături pentru a recunoaşte drept ilegală destrămarea URSS şi refacerea graniţelor fostei Uniuni Sovietice în conformitate cu rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, relatează portalul Agora.md, conform Agerpres.

Cinci membri ai organizaţiei au montat un cort în piaţa centrală din Comrat, au împărţit pliante şi au îndemnat trecătorii să semneze o petiţie pentru a recunoaşte Rusia drept stat succesor al URSS, care este în drept să atenteze la frontierele fostelor republici sovietice.

Reprezentanţii MEN au îndemnat oamenii din Găgăuzia să aprobe că Uniunea Sovietică a fost "distrusă ilegal" şi să-şi dea acordul pentru restabilirea graniţelor URSS.

Totodată, aceştia au abordat trecătorii şi le-au spus că "R. Moldova este o colonie a SUA" şi că vor supune petiţia atenţiei justiţiei din Federaţia Rusă - "succesoarea URSS" - pentru a "da un ultimatum SUA să elibereze teritoriul URSS cât mai curând de prezenţa ilegală a Statelor Unite şi NATO", potrivit nokta.md.

Codul penal al Republicii Moldova prevede că astfel de acţiuni intră sub incidenţa articolului privind trădarea de patrie, adică fapta săvârşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unei ţări străine, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea de activităţi duşmănoase împotriva Republicii Moldova, notează Agora.md.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri