Un avion Boeing 747 modificat special de compania Virgin Airlines, deținută de miliardarul Rcihard Branson, va derula o misiune în premieră, urmând să lanseze de pe orbita Pământului o rachetă americană.

Avionul, supranumit "Regina cerurilor", sau, și mai popular, "Tânăra cosmică", a fost special modificat pentru o astfel de misiune, acesta urmând să lanseze racheta LauncherOne chiar de sub una dintre aripile sale, informează CNN.

Evenimentul va reprezenta prima lansare orbitală pentru Marea Britanie și, totodată, prima lansare internațională pentru Virgin Orbit, companie din cadrul Virgin Group.

Pregătirile pentru această lansare au avut loc cu un test al "tinerei cosmice" pe data de 14 octombrie, ce a avut loc în sudul Angliei, în vreme ce testele rachetei americane LauncherOne pe data de 2 octombrie în California.

Publicația citată notează de asemenea transformarea interesantă de care a avut parte acest avion special, cândva un aparat obișnuit, care transporta pasageri.

Acesta s-a aflat în serviciul public până în anul 2015.

Odată cu lansarea rachetei LauncherOne, "Tânăra cosmică" va plasa și câțiva sateliți pe orbita terestră.

Sursa foto: Shutterstock / Edith Rum

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri