Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat în cadrul unui interviu televizat pe canalele France 2 şi TF1, că, dacă Rusia va câştiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero", relatează AFP, citată de Agerpres.

Războiul din Ucraina este "existenţial pentru Europa noastră şi pentru Franţa", a insistat el, dând asigurări totodată că "nu vom duce niciodată o ofensivă, nu vom lua niciodată iniţiativa".

"Dacă situaţia se deteriorează" în Ucraina, "trebuie să fim pregătiţi şi vom fi pregătiţi să luăm deciziile care se impun pentru ca Rusia să nu câştige niciodată", a subliniat preşedintele francez.

"Securitatea" francezilor necesită "înfrângerea Rusiei" în Ucraina, a afirmat el, apreciind că cei care pun "limite" sprijinului pentru Ucraina "aleg înfrângerea".

Ucraina a trecut în defensivă de-a lungul întregii linii a frontului în toamnă, după ce ofensiva pe care a lansat-o în vară a eşuat, fără să ducă la câştigurile scontate. De atunci Rusia a preluat iniţiativa şi a obţinut unele progrese în sectorul de Est al frontului datorită superiorităţii sale în materie de soldaţi şi artilerie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri