Pe 4 martie 2024, sunetul unei sirene a anunțat începerea construcției tunelului subacvatic din Genova, care va lega părțile de vest și de est ale orașului de coastă, reducând în același timp traficul în zona portuară.

Marele proiect de infrastructură, despre care se discuta decenii, a început în sfârșit să prindă contur cu o dată estimată de finalizare undeva în vara lui 2029, scrie The Mayor.

Este o mândrie să inaugurăm un șantier care va schimba fața Genovei în următorii câțiva ani. Tunelul sub-port reprezintă un proiect strategic, care va îmbunătăți circulația în orașul nostru, adăugând mai multă siguranță și durabilitate și din punct de vedere al mediului.

Marco Bucci, primarul din Genova

Oficialii italieni prezenți la inaugurarea construcției, inclusiv ministrul Transporturilor Matteo Salvini, s-au grăbit să prezinte unicitatea viitoarei unități.

Tunelul sub-port este o lucrare menită să prezinte excelența ingineriei italiene, deoarece conține toate caracteristicile noilor metode de planificare a infrastructurii.

Tunelul va avea o lungime de 3,4 kilometri și va fi la 45 de metri sub fundul mării. În plus, tunelul sub-port va fi cel mai lung de acest gen din Italia și cel mai larg din Europa – cu un diametru exterior de excavare de 16 metri pentru fiecare tub. Acesta va fi format din două tuburi principale, câte unul pentru fiecare sens de circulație.

În plus, construcția tunelului va elibera o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați către orașul unde va fi creată intrarea de vest în tunel. Deturnarea fluxului de trafic va permite crearea de regenerare urbană și de parcuri.

Sursa foto: comune.genova.it

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri